Kiwanis & Het Goede Doel

Kiwanis

Barneveld

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is “serving the children of the world”. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.


Goede Doel

Stichting Het Vergeten Kind

In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richt de Stichting zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.

Kiwanis Nederland kiest elke vijf jaar een gezamenlijk project voor alle Kiwanis Clubs in Nederland. Dit betekent dat alle clubs in Nederland in dat jaar geld gaan inzamelen voor dit goede doel. Dit lustrum jaar is de Stichting Het Vergeten Kind gekozen als gezamenlijk project en daarom gaat de opbrengst van de Drive-Inn Bioscoop Barneveld naar dit goede doel.

In 2011 was het gezamenlijk project het Kinderhospice Binnenveld en hebben alle Kiwanis Clubs in Nederland uiteindelijk ruim € 300.000 gedoneerd!

Lees hier meer over de Stichting het vergeten kind.


Drive-in Bioscoop Barneveld

Op een unieke locatie, de Koewei, zal voor de eerste keer een drive in bioscoop verrijzen.